Algemene STIPPE STAPPE afspraken

Op deze pagina vind ja algemene afspraken ivm de werking in onze kleuterschool.  algemene-stippe-stappe-afspraken
Voor meer klasgebonden info verwijzen we graag naar de klaspagina van jouw kleuter. Daar kan je het infoboekje van de klas downloaden.
Het schoolreglement kan je hieronder terugvinden.

Afspraken in Stippe Stappe Kleuterschool : nuttige LINKS en DOCUMENTEN

Hieronder kan je belangrijke links vinden naar onze hoofdwebsite, naar de Lagere School en het Schooltje in 't groen, naar de kinderopvang, .....
Verder zijn er ook documenten te downloaden. Klik op een van de onderstaande buttons.

Afspraken in Stippe Stappe Kleuterschool : algemene-stippe-stappe-afspraken

 

BRENGEN EN AFHALEN VAN JE KLEUTER (pandemie kleurcode geel)

Het brengen en afhalen van onze kleuters zal in code geel van de pandemie vergelijkbaar verlopen zoals juni vorig schooljaar.

SCHOOLUREN: van 08.40 uur tot 15.45 uur.
!!! Woensdag eindigt de school om 11.35 uur.
!!! Vrijdag eindigt de school om 14.45 uur.

De school voorziet voorbewaking vanaf 8.00 uur. Vanaf 8.25 uur zal er een leerkracht toezicht houden op de speelplaats.

Om een goede doorstroming van leerlingen te verzekeren, vragen we deze schooluren te respecteren. Omdat we werken met stewards aan de schoolpoort is het van belang je kleuter tijdig naar school te brengen. Door deze uren te hanteren, zijn onze kleuters 's avonds afgehaald voor de lagere school door de poorten komt.

 

BRENGEN VAN JE KLEUTER:
De kleuters worden via de schoolpoort van de Nonnenstraat of het zwembad gebracht.

Aan het zwembad breng je als (groot)ouder je kleuter tot aan het kleuterpoortje. Nadars zullen de weg aangeven. We vragen uitdrukkelijk NIET de speelplaats op te gaan!

Kom je via de Nonnenstraat? Daar zal aan schoolpoort een steward wachten (juf Liesbet of meester Jonas). Zij brengen de kleuters tot aan de kleuterspeelplaats. Is er even geen steward? Dan WACHT je VOOR DE SCHOOLPOORT. Ouders brengen hun kleuter zelf niet verder.

 

MIDDAG:
Gaat je kleuter 's middags naar huis ? Dan zal je kleuter naar de juiste poort gebracht worden om 11.50 uur door een leerkracht.

Kleuters die thuis eten en terugkeren naar school komen pas VANAF 13u00 naar school en dit ENKEL via het zwembad. Een leerkracht wacht je daar op aan het kleuterpoortje.

 

AFHALEN VAN JE KLEUTER:
We hanteren kaartjes van Nonnenstraat en zwembad voor het afhalen. Hang deze dus zeker aan de boekentas. De leerkrachten brengen de kleuters tijdig naar de juiste poort om 15.45 uur (woensdag 11.35 uur en vrijdag 14.45 uur).

ELKE VOORMIDDAG GEZOND

Elke voormiddag eten we fruit (of groente). In de namiddag kan je kiezen en kan je dus ook een koek eten.
Laat je kleuter genieten van hapklaar fruit of groente (in een goed afgesloten doosje, geschild).

DRANKMOMENT/REFTER

In de klas hebben we 2 vaste drankmomenten. Er is ook een drankmoment tijdens de middag, als je kleuter blijft ineten.
Geef je kleuter een goed hanteerbare en goed sluitbare drinkfles mee. Op school drinken we enkel water!

 

SNOTTY SNOTTER PROJECT

In de klas hebben we een snotty-snotterdoos staan. Zo willen we een berg verloren zakdoeken vermijden. Wil je ons Snotty Snotter project steunen? Dan mag je vrijblijvend een doos tissues meegeven met je kleuter naar de klas. Dit kan op eender welk moment van het jaar. Samen maken we er een snottervrij schooljaar van! Alvast bedankt!

INETEN EN OPVANG

Kleuters die die dag blijven ineten, hangen een ineetkaartje aan hun boekentas. Dit kaartje heeft de kleur van je klassymbool.
Gaat je kleuter naar de opvang (Dolfijn), hang dan die dag een blauw opvangkaartje aan de boekentas. Vraag de nodige kaartjes aan de juf.
Hang deze kaartjes zeker aan de boekentas: zo is het voor je kleuter en voor de juf duidelijk.

SPEELKLEDIJ en PANTOFFELS

In onze klas wordt druk geschilderd, geknutseld, gekleefd,… Ondanks onze schildersschortjes is een ongelukje gauw gebeurd. We laten de kinderen ook zoveel mogelijk ravotten in de zandbak of op het gras, lekker fietsen… en dit ook bij minder goed weer. Laat je kind daarom in echte speelkledij naar de klas komen!

We dragen pantoffels in onze klas! Lekker huiselijk! Zo kunnen we in alle seizoenen genieten van onze speelweide en houden we onze klasjes gezellig en proper.

BEWEGINGSOPVOEDING, ZWEMMEN EN BODYMAP

2 keer in de week gaan onze kleuters turnen met meester Jonas.

Op school werken we rond bodymap. Dit zijn motorische oefeningen die de gehele ontwikkeling van kinderen stimuleren. Op de website van de school http://bodymapks.basisschool-calasanz.be/#!home kan je spelletjes terugvinden die je met je kleuter thuis kan doen. Een aanrader!!!!
Hoe meer de kinderen bewegen, hoe beter ze op alle vlakken zullen ontwikkelen. Dus zeker doen!!!
Meer info: http://www.bodymap.be/ouders/

algemene-stippe-stappe-afspraken

FIJNE MOTORIEK – SCHRIJFDANS - SCHRIJFBEWEGINGEN

De fijne motoriek is belangrijk in de ontwikkeling van uw kind. Hieraan werken we aan de hand van allerlei spelletjes, oefeningen,

Bij de jongste kleuters werken we regelmatig rond peuterschrijfdans. Dit bouwt verder op naar de vierjarigen (2de kleuterklas) met schrijfdans.
In de laatste kleuterklas  hernemen we schrijfdans en gaan de kleuters daarna schrijfpatronen leren.
Om vlot te leren schrijven is het belangrijk dat je kind zijn/haar potlood op de juiste manier hanteert. Daarom willen we vragen om hier thuis ook aandacht aan te geven. Let op: we schrijven onze naam enkel in DRUKLETTERS en NIET in schrijfletters.

POPPENKAST

Op vrijdag staan de poppen van de poppenkast klaar om een leuke poppenshow te geven voor de ganse kleuterschool!

AXENROOS

Aan de hand van de dieren van de axenroos werken we op school aan sociale vaardigheden. Elke maand staat er een ander dier in de kijker!

TAKENBORD

Aan de hand van een wekelijks takenbord werken we aan de werkhouding van je kleuter. Dit wordt stapsgewijs opgebouwd vanaf de eerste kleuterklas tot in de 3de kleuterklas.

INTEGRATIE 3DE KLEUTERKLAS – 1STE LEERJAAR

Om onze kleuters te laten kennismaken met het eerste leerjaar, organiseren we regelmatig themadagen. Hier gaan onze kleuters in gemixte groepjes met leerlingen uit het eerste leerjaar, samen activiteiten doen bij de juffen. Daarna gaan onze kleuters ook echt het eerste leerjaar verkennen en komen de leerlingen terug spelen in de kleuterklas.

ZORG

Juf Hanne is onze onze zorgjuf in de kleuterschool.
Zij zal extra ondersteuning bieden in de klasjes.
Samen met de kleuters doet ze leuke activiteiten om te ontwikkeling te ondersteunen.

algemene-stippe-stappe-afspraken

ZINDELIJKHEIDSTRAINING

Wanneer je kind naar school mag komen, wordt er verwacht dat hij/zij droog is.
Wanneer dit nog niet het geval is, bespreek je dit even met de juf.
In de peuterklas en de 1ste kleuterklas krijgen de kleuters een stippenzak voor reservekledij.

OPVOLGEN ONTWIKKELING, OUDERCONTACT

In de klas zien we je kleuter elke dag bezig en dus ontwikkelen! Per trimester gaan we gericht observeren volgens een uitgewerkt kindvolgsysteem. Dit zijn allemaal speelse oefeningetjes met materialen.
Op die manier verruimen we de blik op wat je kleuter allemaal al kan.
Op het oudercontact praten we over de ontwikkeling van je kleuter.

Voor meer klasgebonden info verwijzen we graag naar de klaspagina van jouw kleuter. Daar kan je het infoboekje van de klas downloaden.

algemene-stippe-stappe-afspraken